EN-logo-Mobile-02

Om mig

Kanske var det uppväxten i Ångermanland och de djupa granskogarna i Höga Kusten som utvecklade min nyfikenhet och förundran över både små och stora saker i tillvaron.

Jag är född och uppvuxen i Örnsköldsvik. Bodde under gymnasietiden i USA ett år då jag tränade och tävlade i simning. Efter studenten bodde jag ett år Dijon och i Nice i Frankrike för att bättra på min skolfranska. Förutom språket upptäckte jag den goda dijonsenapen och vinerna från Bourgogne. Efter studier fick jag jobb som guide på franska rivieran för svenska turister.
Jag stannade i resebranschen fram till 1990 då jag började min utbildning till journalist vid Institutionen för journalistik, medier och kommunikation, JMG, vid Göteborgs universitet.

I mitten på 90-talet började jag arbeta på Dagens Medicin som korrespondent i Göteborg. Sedan dess har jag i huvudsak arbetat som frilansande journalist inom ämnesområdena hälso- och sjukvård, forskning, life- science, vårdpolitik, vårdens ledarskap och styrning.
De senaste åren har jag även anlitats som moderator, vilket går väl i hand med många av mina journalistiska uppdrag. Jag anlitas även som bollplank av organisationer och myndigheter som behöver hjälp att formulera och tydliggöra innehåll kring en specifik fråga eller ett ämne.

När jag inte arbetar tycker jag om att gå kurser. Kan nog betraktas som kursnarkoman, även om beroendet har stillats med åren. Kommunikation och beteendevetenskap är ett stort intresse.
Jag är certifierad ICC- coach, International Coaching Community samt NLP-Master Practitioner. Jag har även  certifierad Imago-coach av den danska psykologen Jette Simon.
Jag har en stor glädje av dessa vidareutbildningar i såväl min roll som journalist som moderator.

Vid sidan av jobb och kurser tycker jag om att löpträna; sprang Göteborgsvarvet i maj och är redan anmäld till nästa års lopp. Löpträningen hjälper mig att fokusera och hålla mig i form, både kroppsligt och mentalt. Tycker fortfarande mycket om att simma. Numera hindrar mig dock mjölksyran från längre sträckor i bassängen.
Driver även en egen bokklubb som träffas cirka en gång i månaden. Är för övrigt barnsligt förtjust i Ben & Jerry-glass samt grillade marshmallows.